Narlı Kaza Raporu
Moderatör: Moderatör Ekibi
- yılmaz cansarı
- Ad Soyad: yılmaz cansarı
- :
- Aldığı Beğeni: 10 / 0
- Pilot Menüsü:
Narlı Kaza Raporu
Narlı take off kahramanmraş da 11.06.2023 saat 13.30 civarı kalkış gerçekleştirdim.hava rüzgar limitlerdeydi ve güzel bir cross havası vardı.önden 3 pilot kalkış yaptı havada anormal bir durum yoktu hatta 2 tanesi toplanding yaptı.sonra ben önde kalkış yaptım o anda havada bir tane pilot daha vardı,önce sağ tarafı denedim sonra sol burun dediğimiz tarafa yöneldim ve termali buldum 2.5-3 lük gördüm varioda dönmeye başladım 1 tur attım 2. turu atarken front yedim yani önden kapanma sonra toparladım 2. frontu yedim ve dağıldım yere çok yaklaştım en son sağ freni çekip aşağı döndüm ve yere çarptım bayılmışım tabi sağolsun arkadaşlar geldi yetişti ambulans çağırılmış, sontra ambulansda ayıldım ve bana ne oldu dedim düştün dediler ve kolumda bişeyler olduğunu söyledim.hataneye film derken 2 kırık tespit edildi ameliyata alındım. çok şükür şuan iyiyim . KAZADAN ÇIKARTTIĞIM DERS YAZ HAVALARINDA TEPE ÖNÜNDE ALÇAK UÇUŞ OLDUĞU İÇİN ÇOK DİKKAT EDİLMELİ İLK TERMİKDE ÖZELLİKLE YELKEN TARZI UÇUŞDAN KJAÇINILMALI BİRDE KİLO LİMİTİ ALTINSA 5 KG ALTINDA UÇUŞ YAPMAMANIZI ÖNERİRİM YANİ 85-105 UÇAN BİRİ EN AZ 100 OLMALI TABİ CROOS YARIŞMADA HAVA SERTSE 105 UÇSA DAHA GÜVENLİ OLUR.ALÇAK İRTİFA HERZAMAN GÜVENSİZDİR HAVAYI HAFİFE ALMAYIN HERKESE KAZASIZ BELASIZ UÇUŞLAR.
Son beğenen sonercoskun