_______
Türkiye yamaç paraşütü kamuoyuna,
Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) Eğitim Kurulu Yamaç Paraşütü Alt Komisyonu 15 Ocak 2021 tarihinde resmen göreve başlamıştır.
Alt Komisyon, Yiğit Yıldırım (THSF Eğitim Kurulu Başkanı), Muharrem Kılıç, Sinan Çalışkan, Hakan Çağrı Aksoy ve Dora Göksal’dan oluşmaktadır.
Türkiye’de uzun bir geçmişe sahip olan yamaç paraşütü sporu, kalıcı ve sürdürülebilir bir eğitim sistemine ihtiyaç duymaktadır. Eğitim Kurulu Yamaç Paraşütü Alt Komisyonu’nun öncelikli amacı bu sistemin inşasını tamamlamaktır.
Alt Komisyon, bu bağlamda yapılması gereken çalışmaları iki aşamada ele almaktadır.
I. Eğitim Standardizasyon Süreci: 2. Kademe Antrenörlerin sertifikalandırılarak THSF eğitim sisteminin çalışmaya başlaması hedeflenmektedir. Bu sürecin bir yıl sürmesi planlanmaktadır.
- - Yamaç Paraşütü Soru Bankası’nın hazırlanması
- Yamaç Paraşütü Bilgi Bankası’nın hazırlanması
- Antrenör Standardizasyon Semineri’nin gerçekleştirilmesi
- 2. Kademe Antrenör Uygulama Eğitimlerinin gerçekleştirilmesi
- İlgili talimatların hazırlanması ve var olan talimatların güncellenmesi
II. Eğitim Sistemi Yaygınlaştırma Süreci: Her seviyedeki sporcunun eğitim sistemine dahil edilerek Türkiye’deki bütün yamaç paraşütü pilotlarının müşterek standartlara göre eğitim almaları hedeflenmektedir. Bu sürecin 2 yıl sürmesi planlanmaktadır.
THSF Eğitim Kurulu Yamaç Paraşütü Alt Komisyonu bu kapsamda, Türkiye’de yamaç paraşütü sporuyla beraber yamaç paraşütü eğitiminin uluslararası standartlara kavuşması için çalışmalarına başlamıştır. Her hafta çarşamba günü Alt Komisyon Toplantısı düzenlenecek ve toplantı gündemi bir hafta önceden ilan edilecektir. Sürecin herkes tarafından takip edilebilmesi ve bu çalışmalara mümkün olan en geniş katılımın sağlanması amaçlanmaktadır. Gündeme ek yapmak ve görüş belirtmek için [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz. Yazılı olarak yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
THSF Eğitim Kurulu Yamaç Paraşütü Alt Komisyonu duyurularını www.thsf.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.
Saygılarımızla,
THSF Eğitim Kurulu Yamaç Paraşütü Alt Komisyonu