BAYRAMDA Suriye, Lübnan,Ürdün aracında yerinizi alın
Moderatör: Moderatör Ekibi
- ahmet001
- Ad Soyad: Ahmed Şimşek
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
bartuğ bey bu açıklamaların için tşk. ben sizin gezdiğiniz yerleri gezmedim. inş daha sonra beraber oluruz. ben sadece araç kiralama, kapılardan geçiş, vize işlemleri, seyehat, konaklama ve güvenlik gibi konularda bilgi vermek için yazmıştım. artık siz daha tecrübelisiniz sorunsuz döndüğünüze sevindim. kendinize iyi bakın
- keremakkaya
- Ad Soyad: Kerem Akkaya
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
şimdilik şu anahtar kelimeleri vereyim... kafanızda zaten az çok canlanır bu gezi...
lut gölü,-400 mt, israil, askerler, helikopterler, kamp, çadır, akabe, kızıldeniz, tüplü dalış, petra,bahtsız bedevi, uçurumlar, yusuflar, kocaman otobüs, daracık yollar, çölde kaybolma, çölde konaklama, safari, sınır kapıları, ölüdeniz, amman, suriye, lübnan, beyrut, uçuş, bekaa vadisi, hizbullah, tarihi eserler, jipler, sağ cebel, apart, halep, şam, free shop, alışveriş, kahvaltı, eğlence, kızarmış peynir, ehlem ve sahlem, ya habibi, şükran, yallah...
lut gölü,-400 mt, israil, askerler, helikopterler, kamp, çadır, akabe, kızıldeniz, tüplü dalış, petra,bahtsız bedevi, uçurumlar, yusuflar, kocaman otobüs, daracık yollar, çölde kaybolma, çölde konaklama, safari, sınır kapıları, ölüdeniz, amman, suriye, lübnan, beyrut, uçuş, bekaa vadisi, hizbullah, tarihi eserler, jipler, sağ cebel, apart, halep, şam, free shop, alışveriş, kahvaltı, eğlence, kızarmış peynir, ehlem ve sahlem, ya habibi, şükran, yallah...
- bartsay
- Ad Soyad: Bartuğ Sayın
- Aldığı Beğeni: 2 / 0
- Pilot Menüsü:
para
suriye (suri) suriye riyali katsayı x3 örnek 5 suri (Şamda bir kişilik kahvaltılık) 1lira 50 Kr. girişte ve şehir içlerinde çok sayıda change office var. 50 tl verdiğinizde size 160 suri veriyorlar harca harca bitmiyor türkiyiye yakın yerlerde türk lirası vermek karlı böylece TL ile dolar alıp onu suriye çevirmiş olmuyorsunuz şama yaklaştıkca tl mümkün değil yerine dolar bulundurmak daha mantıklı, kredi kartı sorun olabiliyor bu arada suride çok sayıda sıfır var ama kullanılmıyor turistik yerlerde dolar da geçiyor
ürdün dinar x2 2 lira 1 dinar fiyatlar türkiye ile hemen hemen aynı dolar bozdurmanız gerekiyor hemen her yerde kredi kartı var
lübnan x1 1 lira 1 lira fiyatlar türkiye ile aynı her yerde dolar da lübnan lirası da kabul ediliyor türk olduğunuzda 10 dolara mal olacak şeyi 10 liraya çeviriyorlar her yerde kredi kartı var lübnan lirasında da çok sıfır var o da kullanılmıyor
böyle bir geziye çıkacak arkadaş yanında dolar taşımalı ayrıca banka kartı da tavsiye ederim. Türkiyede tl olarak parayı yüklüyorsunuz bir kerede çekim yaparsanız en iyi kurdan paranızı yerel paraya çevirmiş oluyorsunuz (resmi kur en iyi kur oluyor genelde)
Bu arada önceki suriye gezimde master veya vizaya sorun çıkarmışlardı ama hangisi hatırlamadım. Bu sefer suriyede halepte TL kullandık, duty free dışında yüklü harcama yapmadık
ürdün dinar x2 2 lira 1 dinar fiyatlar türkiye ile hemen hemen aynı dolar bozdurmanız gerekiyor hemen her yerde kredi kartı var
lübnan x1 1 lira 1 lira fiyatlar türkiye ile aynı her yerde dolar da lübnan lirası da kabul ediliyor türk olduğunuzda 10 dolara mal olacak şeyi 10 liraya çeviriyorlar her yerde kredi kartı var lübnan lirasında da çok sıfır var o da kullanılmıyor
böyle bir geziye çıkacak arkadaş yanında dolar taşımalı ayrıca banka kartı da tavsiye ederim. Türkiyede tl olarak parayı yüklüyorsunuz bir kerede çekim yaparsanız en iyi kurdan paranızı yerel paraya çevirmiş oluyorsunuz (resmi kur en iyi kur oluyor genelde)
Bu arada önceki suriye gezimde master veya vizaya sorun çıkarmışlardı ama hangisi hatırlamadım. Bu sefer suriyede halepte TL kullandık, duty free dışında yüklü harcama yapmadık
- bartsay
- Ad Soyad: Bartuğ Sayın
- Aldığı Beğeni: 2 / 0
- Pilot Menüsü:
Arkadaşlar Bu gün Ürdün Büyükelçiliğinden beni aradılar.
Ben geziyi tamamladık iyi güzeldi hoştu ama Petra 50 JD 100 TL yazıktır bize dedim.
Birdaha gidersek bir telefon ve isim verdiler, tüm ören yerleri giriş için izin ayarlayacaklarını söylediler.
Bilgnize (birkaç kişi değilde 10-15 kişi) bu yolculuğa çıkmak isteyen olursa benimle irtibat kursun, hem bilglerimi aktarayım, hem kafile için ören yeri giriş izni alalım.
Ürdün ören yeri ücretleri çok yüksek bilginize
Ben geziyi tamamladık iyi güzeldi hoştu ama Petra 50 JD 100 TL yazıktır bize dedim.
Birdaha gidersek bir telefon ve isim verdiler, tüm ören yerleri giriş için izin ayarlayacaklarını söylediler.
Bilgnize (birkaç kişi değilde 10-15 kişi) bu yolculuğa çıkmak isteyen olursa benimle irtibat kursun, hem bilglerimi aktarayım, hem kafile için ören yeri giriş izni alalım.
Ürdün ören yeri ücretleri çok yüksek bilginize
- yptayfun
- Ad Soyad: Tayfun Göktaş
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
BAYRAMDA Suriye, Lübnan,Ürdün aracında yerinizi alın
Bu yaz tatilinde bizde ürdüne şöyle bir iki haftalığına gitmeyi planlıyoruz ama maddi yönden düşüncelere kapıldık maalesef. Bir ürdün dinarı şu anda 8.8100 bu nazaran tl bazında. Düşüşlerin olduğu bir dönemde mi gitsek daha mantıklı olur sizce? Buradan ürdün dinarı fiyatını takip ediyorum ama varsa bir bilgisi olan yardımcı olabilir mi?