Kanat Seçimi

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Sunay89BG
Ad Soyad: Sunay
Aldığı Beğeni: 0 / 0
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Kanat Seçimi

Mesaj #21 gönderen Sunay89BG » 7 yıl 5 ay önce (12.12.2017, 20:53)

bilgileriniz için çok teşekür ederim dikkate alıp göz önünde bulundurulup sevgili hocalarımızada danısıp o şekilde seçim yapacağım ellerinize emeğinize sağlık :) :D :D :D :D

Kullanıcı avatarı
SERKAN SARIŞIN
Ad Soyad: SERKAN SARIŞIN
Pilot Menüsü: 

Re: Kanat Seçimi

Mesaj #22 gönderen SERKAN SARIŞIN » 7 yıl 3 ay önce (01.02.2018, 16:15)

Teşekkür ederim. Çok iyi bilgiler paylaşmışsınız. Bu şekilde öğrenilen bilgilerin ileride çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bilgi paylaşanların emeğine sağlık.

Kullanıcı avatarı
sevdalıdrn
Ad Soyad: sevda
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Kanat Seçimi

Mesaj #23 gönderen sevdalıdrn » 6 yıl 6 ay önce (26.10.2018, 14:38)

Ben mesela kanatları soslu severim :P
Şaka bir yana verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
aktanahmet
Ad Soyad: Ahmet Aktan
Pilot Menüsü: 

Kanat Seçimi

Mesaj #24 gönderen aktanahmet » 3 ay 2 hafta önce (27.01.2025, 10:05)

Bu faydalı bilgiler için herkese teşekkür ederim, benim gibi yeni başlayan acemiler için çok güzel bir yol haritası..

Kullanıcı avatarı
Gurbet Kusu
Ad Soyad: Tamer Akkoyunlu
Aldığı Beğeni: 36 / 0
Pilot Menüsü: 

Alt Limit-Üst Limit

Mesaj #25 gönderen Gurbet Kusu » 2 ay 1 hafta önce (07.03.2025, 17:20)

Aviator yazdı:Üst limitte kanat zor kapanır zor açılır ifadesini; kanat zor kapanır kolay açılır şeklinde düzeltmek istiyorum.
Ayrıca tam tersi olarak da alt limitte kanat kolay kapanır ve nisbeten gecikmeli açılır.

Tabi buradaki "kolay açılır" ve "gecikmeli açılır" ifadeleri , şartlara ve duruma göre 1 sn veya daha az gecikme anlamına da gelebilir. Ölçülmesi çok da kolay olmayabilir , ama dikkate alınması gereken bir durumdur.
Özay
http://www.axis-turkey.com

Bende düzeltmeyi düzeltmek istiyorm :roll: Kalkis alanlarinda cok rahat görebiliyoruzki ust kanatlar bayrak gibi sallanirken ve havaya kalkmadan nerdeyse tam olara hava ile dolana kadar ufak tefek kapanmalar yasarken

Alt sinif kanatlar ozellikle EN-A kanatlar oldukca tok kalkis yapiyorlar hicte bayrak gibi sallandiklarini görmedim

havada kapanmalara gelince hava giris/ sele agzi ust limit kanatlarda oldukca dardir, yani bir kapanma aninda icine hava dolmasi da mantiken uzun surecektir. Birde köpek baligi agzi varsa hava girisi dahada uzun sürebilir

alt sinif kanatlarda hava girisi oldukca genistir ve hemen ruzgara dönük agzi olmasi da kanada hava giris süresini oldukca hizlandiracakdir.
Zaten tecrübelerle sabittirki ENA kanat kapanmasi ile acilmasi arasindaki zaman oldukca kisadir daha ne oluyor diye kafamizi kaldirip bakarken kanat coktan acilmis oluyor bile

siz yaziyi yazali cok oldu sanirim sizde artik kanaatinizi degistirmissizniz :roll: