Sanal olarak XC yarışması yapmaya karar verdik.
Yarışmamız şöyle.
http://www.danb.dircon.co.uk/hg/xc_popup.htm
Yukardaki adrese tıkladığınızda gelen pencerede küçük bir similasyon oyunu var.
Adrese tıkladıktan sonra sayfa açılcak ve oyun kısa bir sürede yüklenecektir. Oyunu bilgisarınızda oynuyabilmek için Java eklentisinin kurulu olması lazım.
Muhtemelen birşey yapmadan da oyun çalışacaktır. Oyun açılmaz ise http://www.java.com/en/download/download_the_latest.jsp adresinden Begin Download a tıklayarak java eklentisiniyükleyebilirsiniz ve oyuna tekrar girmeyi deneyebilirsiniz.
Oyunun oynanışı :
- Sayfa açıldığında klavyeden ok tuşlarıyla "paraglider , hang-glider , sailplane " seçenekleri var. klavyeden yan ok tuşlarına basarak paraglder i seçiyoruz.
- Sayfayı açtıktan sonra "Y" tuşuna basarak oyuna başlayabiliyorsunuz.
-Oyunda bulutların altına girdikçe yükseliyorsunuz ve bip bip diye hopörlörden sesleri duyabilirsiniz tıpkı vario gibi.
-Yön vermek için ok tuşlarını kullanabilirsiniz.
-Daireler çizerek bulut altında yükselmek için "Space" tuşuna basabilirsiniz .
-Oyunun durdurmak için "P" tuşuna basabilirsiniz. Devam ettirkmek için yine P tuşu ile devam ediyorsunuz.
-Ok tuşlarından ileriye tuşuna basarsanız speedbar etkisi yapar ve hızlanırsınız.
-Aynı şekilde geri tuşu ile yavaşlayabilirsiniz.
Oyunda solda D: yazan kısımda ne kadar mesafe gittiğinizi yazmakta.
H: Yüksekliği göstermektedir.
Oyunu oynadınız ve belli bir mesafeyi belli bir sürede gittiniz , peki bunu nasıl kanıtlıycaz.
www.ypforum.com/secreen_shoot.exe adresindeki programla ekran görüntüsü alarak buraya göndererek bunu yapabilirsiniz.
Programı bilgisayarınıza yükleyin ve çalıştırın. çok küçük ve basit bir prgomramdır.
Programı açtıktan sonra browse yazan butona tıklayarak ekran görüntüsünü çektiğiniz resmin nereye kayıt edileceğini seçebilirsiniz.
Browseye basarak masaüstünü seçebilirsiniz.
Oyunu oynadınız ve bitirdiniz. oyun penceresi açıkken programı açın ve capture butonuna tıklayın.
Masaüstünüzde capture adlı bir resmin oluştuğunu göreceksiniz. bu resmin adını değiştirerek kendi üye adınızı yazın ve bu başlık altına resmi gönderin. Resmi göndermek için "Yeni cevap" butonuna tıklayın.
Daha sonra Bir ataç ekle" bölümünden " Gözat " tuşuna basarak resmi bilgisayarınızdan seçebilirsiniz.
Tavsiyem oyunu biraz oynayın ve ekran görüntüsünü kayıt etmeyi deneyin.Pratik yapmış olursunuz.
Ekran görüntüsü kayıt etmek için illa bu program gerekmemekte. bildiğiniz kullandığınız başka program varsa onuda kullanabilirsiniz.
100 km giderek Goal yapmak bir hayli zor gibi görünüyor. Oyunumuz 1 hafta sürecek , 1 hafta sonunda 100 km gidemeseniz bile yapabildiğiniz en iyi skoru siteye gönderiniz. Yaptığınız skoru hemen göndermeyin , 1 hafta süre içinde belki daha iyi bir skor elde edebilirsiniz.
Haydi başlayalım
Not : Yarışmanın ödülleri http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t=312 sayfasında yazmaktadır.
Not 2 : Yarışmamız bugün dahil olmak üzere daha önceden üye olmuş üyelerimize açıktır. Yarışmayı başka sitelerde duyurmuyorum sadece üyelerimize ve siteyi takip edenlere özel olsun istedim.
Not 3 : Oyun penceresini açtıktan sonra internet bağlantınız olmasada oyunu oynayabilirsiniz. İnternete dial-up vs gibi bağlanalnar için bunuda belirteyim istedim.
Yarışamadan yeterli randımanı ve eğlenceyi elde edersek bu yarışma sürekli yapılacaktır ( tabi t-shirt masrafından dolayı t-shirt yerine atlet e sakızlardan çıkan dövmelerden baskı yapıp yollama ihtimali yükselir o zaman
Diğer yapacağımız yarışmalar mümkün olduğunca havacılıkla ilgili olacak ama olmasada maksat eğlence diyerekten hertürlü oyunu oynayabiliriz.
Oyun hakkında herhangi bir problem yaşarsanız bu konu ya probleminizi yazabilirsiniz.
