ender yazdı:gelişmeleri merakla izliyorum.
sana bir sorum ve bir tavsiyem var.
sorum Şu: lama kullanmak nereden aklına geldi. aluminyum kullansan bile çok ağır olmaz mı?
tavsiyem: şu tekerli kısımları komple iptal et bence. kanadı yalın yap. trike'ı ayrı yap. motorsuz olarak...
çok daha pratik olur. ve kanadın ağırlık dengesini ayarlamakta zorluk yaşamazsın.
uçuşta da kanadı kontrol etmek 'ayrı trike' ile çok daha kolay olacak emin ol.
örnek resim atacam. kendi yaptığım trike'tan.
motorsuz ağırlığı 15-18 kg civarıdır. ve eminim senin kanada eklediğin tekerlek düzeneğinin tamamının ağırlığında azdır.
Cevap ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Adım adım gidelim;
lama kullanmak nereden aklına geldi.
Lama kullanmamdaki amaç yuvarlak boruya kıyasla lamayı monte etmesi bana daha kolay geldi, şöyle açıklayayım;
Ben batenleri ayrı ayrı yapmayacağım, batenler aşağıdaki resimdeki gibi 5 parça olacak. Bunu yapma sebebim kumaşı o düzeyde dikmemin imkansıza yakın olacağını düşünmem. O yüzden batenler aşağıdaki resimdeki gibi 5 parça olacak ve kumaşta 5 parça olacak şekilde batenlere monte edili şekilde olacak.
Daha detaylı anlatacak olursam bildiğiniz üzere normal Yelken Kanatlarda kumaş Yelken Kanat'a sabit olur ve batenleri sırayla o kumaşa takarsınız. Ben böyle bir sistemi eldeki imkanlarla yapamayacağım için(terzi olsam bile zor) bu resimdeki yöntemi geliştirdim.
Kumaş bu 5 parça batenlere 5 parça şekilde hazır monte edilmiş olacak, Yelken Kanat'ı kurarken sırasıyla 5 parçayı oturtacağım ve bu batenleri hazır takılı 5 parçadaki kumaşları birbirine fermuar ile birleştireceğim ve son olarak ta kumaşı Yelken Kanat'ın ön kısımlarına monte edeceğim(gereceğim) ve iş bitecek, Ayrıca batenlerin 5 parça olmasının amacı ise 5 parçayı üst üste koyup kolayca depolama avantajı olması için.

aluminyum kullansan bile çok ağır olmaz mı?
Açıkcası devasa bir ağırlık farkı oluşmuyor, 6 metrede ağırlık farkı sadece 1600-1700 GR civarı bir ağırlık farkı oluşturuyor. Yani düz hesap maksimum 2 KG.

tavsiyem: şu tekerli kısımları komple iptal et bence. kanadı yalın yap. trike'ı ayrı yap. motorsuz olarak...
çok daha pratik olur. ve kanadın ağırlık dengesini ayarlamakta zorluk yaşamazsın.
uçuşta da kanadı kontrol etmek 'ayrı trike' ile çok daha kolay olacak emin ol.
Öncelikle Yelken Kanat'ın yalın halini ve ona birleşik olacak olan trikeyi ayrı ayrı göstereyim izninizle;
Bu resimdeki trikenin ağırlığı 6 buçuk metre 40x40x2 MM Alüminyum kutu profil 6 KG + tekerlek başı 2 KG varsayarsak 3 çarpı 2 = 6 KG + ve tahta parçaya da 1.5 KG eklersek toplam trike ağırlığı 13.5 KG diyebiliriz.
Bu resim de Yelken Kanat'ın yalın hali;
Trikenin salıncak gibi sallanması hoşuma gitmediği için bu sistemi beğendim ve bu sistemi yaptım, bu sistemi daha detaylı olarak görmek istiyorsanız aşağıdaki videoda rampa aşağı uçuş videosunu izleyebilirsiniz;
Açıkcası bu videodaki sistem daha çok hoşuma gidiyor, ben sallanayım ama trike sallanmasın istiyorum. Ayrıca trike Yelken Kanat'a tamamen bağlı olmayacak çıkartılabilir olacak.
Başka tavsiyeleriniz ve uyarılarınız varsa sakın çekinmeyin, dinlemekten memnuniyet duyarım.