aldatıldım ! siz aldanmayın, malzeme alacaklar dikkat...

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
ismail68
Mesajlar: 36
Kayıt: 06.09.2014, 08:58
Ad Soyad: İsmail Koç
Şehir: Aksaray
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

aldatıldım ! siz aldanmayın, malzeme alacaklar dikkat...

Mesaj #1 gönderen ismail68 » 9 yıl 7 ay önce (06.09.2014, 09:41)

merak ettim, izledim Bu sporu sevdim. eğitim aldım, uygun bir kanadım olsun istedim eş dosttan tavsiyeler aldım. ANCAK Heyacanlıydım acele ettim şipariş ile gelmesini bekleyemedim güvenilir yerlerden. Mehmet Can ARKAN ile kiloma uygun Kanat almak istedğimi belirterek telofonla bilgi aldım (Kilo 100 kg). Bana elimde 100-130 kanat var ( NIVIUK koyoto )çok uygun verirm dedi araştırdım uygun olmadığını öğrendim. KESİNLİKLE İSTEMEDİĞİMİ BELİRTTİM. O halde nıvıuk HOOK3 95-115 limitli kanat verebilirim dedi anlaştık PARASINI PEŞİN GÖNDERDİM yanında harnes yedek...aldım. Güvendiğim için kontrol etmedim.hata ettim FAKAT GELEN KANAT 110-130 LİMİTLİ KANAT GÖNDERDİ bu hatasını düzeltmesi istediğim halde düzeltmedi ELİNDEKİ TALEP GÖRMEYEN KANADI BİZE ALDATARAK SATTI . DİKKATLİ OLUN LÜTFEN Böyle insanların sizi aldatmasına izin vermeyin sırtınızda 10 kg ağırlıkla uçmak zorunda kalırsınız benim gibi...

saygılarımla
kazasız belasız iyi uçuşlar dierim.


Kullanıcı avatarı
burakkeptig
Mesajlar: 31
Kayıt: 28.02.2012, 19:11
Ad Soyad: Burak Keptiğ
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen burakkeptig » 9 yıl 7 ay önce (06.09.2014, 11:22)

Selamlar, Mehmet Beyden ben de kanat sipariş ettim ve ben daha hiç ödeme yapmadan kendi cebinden kanadı getirtip sonradan parasını alan, arkadaşımın siparişinde önce malzemeyi gönderip birkaç gün sonra parasını alan bir insan. Diyeceğim odur ki çevremde kendisiyle alışveriş yapmış çok sayıda tanıdığım var ve hepsi çok memnunlardı. Burdan birinin bir kötü yanını sunuyorsak yaptığı iyilikleri de unutmamamız gerekir diye düşünüyorum. Saygılar sevgiler :)

Kullanıcı avatarı
ismail68
Mesajlar: 36
Kayıt: 06.09.2014, 08:58
Ad Soyad: İsmail Koç
Şehir: Aksaray
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen ismail68 » 9 yıl 7 ay önce (06.09.2014, 12:09)

burakkeptig yazdı:Selamlar, Mehmet Beyden ben de kanat sipariş ettim ve ben daha hiç ödeme yapmadan kendi cebinden kanadı getirtip sonradan parasını alan, arkadaşımın siparişinde önce malzemeyi gönderip birkaç gün sonra parasını alan bir insan. Diyeceğim odur ki çevremde kendisiyle alışveriş yapmış çok sayıda tanıdığım var ve hepsi çok memnunlardı. Burdan birinin bir kötü yanını sunuyorsak yaptığı iyilikleri de unutmamamız gerekir diye düşünüyorum. Saygılar sevgiler :)
merhaba Burak bey, iyi niyetli biri hatasını telefi eder. Siz sırtınızda 10 kg artı yükle uçsaydınız ne düşünürdünüz. yine de memnun olurmusunuz. DİKKATLİ OLMAYI TAVSİYEETTİM. Satıcı hatasını düzeltir telafi ederse memnuniyetimi burada yazarım. ilginiz için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Bircan Karataş
Mesajlar: 10
Kayıt: 02.09.2014, 16:24
Ad Soyad: Bircan Karataş
Şehir: Aksaray
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen Bircan Karataş » 9 yıl 7 ay önce (06.09.2014, 14:07)

İsmail beyin satın alma sürecine bizzat şahit oldum. malzemeler geldikten sonraki heyecanını gördüm. Kendisine yapılan kesinlikle büyük bir yanlıştır. Dürüst bir alışverişte istenilen malzeme ve satıcının elindeki malzeme açıkça yazılı olarak internet üzerinden belirtilmesi ve talep edilmesine rağmen Kargodaki malzemenin farklı olması ve satıcının sattım almam politikası yanlıştır. hava şartları uygun olmadığı için ucmaya fırsat bulamadi ve birkac gün beklemek zorunda kaldi. Satıcı kişinin surekli aramasindan dolayi samimiyetine inanarak yapılan yanlış bir banka onayı sonucu ismail bey kandırılmış oldu. Ben satıcıyi kınadıgimi ve en kısa sürede hatasini telafi etmesini temenni ettiğimi bildirmek istiyorum.

Kullanıcı avatarı
toocold
Mesajlar: 30
Kayıt: 03.08.2013, 19:54
Ad Soyad: İlker Eren
Şehir: Bandırma
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen toocold » 9 yıl 7 ay önce (07.09.2014, 00:34)

mehmet can arkan banada telefonda 1 sorti ve bir saatten az uçmuş delta kanat satabileceğini söyledi. onca yol tepip istanbula gittim hışı çıkmış kanadı görünce alt üst oldum saygımı bozmadım. içime attım.

Kullanıcı avatarı
hilmi
Mesajlar: 99
Kayıt: 16.01.2012, 12:35
Ad Soyad: Hilmi Arslan
Şehir: Antalya
Aldığı Beğeni: 4 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen hilmi » 9 yıl 7 ay önce (07.09.2014, 13:45)

yapılan bencede bu spor adına yanlıştır alıcı kanadı beğenmiyorsa satan arkadaş geriye almasını bilmeli yada satarken doğu ve kesin bilgiler ile bilgilendirmeli kanatta hata yama yırtık kilo limiti vs vs. bu spora yeni başlayan birisini bilmiyor diye aldatmak bence yanlış kesinlikle
herkese kazasız keyfli uçuşlar


Kullanıcı avatarı
ucanmanda
Mesajlar: 3
Kayıt: 07.09.2014, 22:37
Ad Soyad: Uğur Sanal
Şehir: Samsun
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

lütfen dikkat...

Mesaj #7 gönderen ucanmanda » 9 yıl 7 ay önce (07.09.2014, 22:51)

Hilmi beye..
Yahu hukuk gereği iddia tarafı gibi savunma tarafı da dinlenmeden birini paparazzi usulü yargılamak herhalde yine pancovilla kılıklıözgü ? Bahsi geçen konunun gerçek tecellisi hakkında en ufak gerçek bilginiz yokken nasıl nazari konuşabilirsiniz bir açıklayın şunu..yoksa klasik pragmatist türkish düz mantığı müşteri kral hatta imparatordur ve mutlaka satıcı aldatır düşüncesi mi kafanızda yer etti ki böyle tanımadığınız bilmediğiniz kimseler için yazabiliyorsunuz..bir büyüğün dediği gibi paran çoksa kefil ol işin yoksa şahit ol..ön yargılı amaçsız kayıran taraf ol...yazık size yanlışınızı anlatmak için harcadığım şu zamana..
M.Can Arkan
05325677774



İlkerbeye..

Meydanı boş bulan ve sosyolojik olarak incelenmesi gereken vakalar diyebileceğim biri adının öne Murat,sonra Önder ve en son ofisimde ilker astsubay olduğunu öğrendiğim, telefonuna her defasında başka birilerinin cevap vermesi bende kendisinin bir gruba mensup olabileceği izlenimini yaratan şahıs..Ardından kendisi ile ticari ilişkisi olan bir meslekdaşının onun hakkında dikkatli olmamı salık verdiği bu şahıs kendisine gerçekten toplam 2 saat ancak ucusu olan kendi kanadımı sıfırının tam yarı fiyatına teklif etmeme rağmen neden sıfır değil rüyasına yatmış besbelli ki burada açıkça söylemediği gibi sadece kanadın dış kılıf bezindeki toza ve içinde borulara geçirdiğim eski spor çoraplarımı görür görmez huylanıp kanadı hiç kurmadan eksper kesilmiş ve almaktan vazgeçtiğini söylemiştir ki benim için müşteri profili güvenilir olmayan kesinlikle muammalı bir kimsedir.aynı şeyi kendisine paramotor gösteren meslekdaşına da yapmış olduğunu biliyorum..kendisinin sıfır malzemeye müşteri olmak için yeterli parası olmadığı için ucuzculuk veya beleşçilik peşinde koştuğunu meslekdaşından da aynen dinlemiş olmama rağmen meslekdaşının ismini verip sorduğumda onunla ilgili sanki birşey yaşamamış ve onu tanımıyor numarası yapan yine acaip biri  olarak kimi ve neyi temsilen boşboğazlık yaparak böyle basit konuşabildiğini hiç anlamıyorum..Kesin olan kedinin ciğere baktığı gibi ucuz hizmet ve beleş mal bekleyen gücü yetmediği için de hayıflanan ne garip kimselere de denk geldik bu işlere girince haspinallah..

M.Can Arkan
05325677774




İsmail beye..

Benim adim Mehmet Can ARKAN . YP sporu dahil bircok baska ucus formunu Turkiye’de 80li yillardan beri ilk icra eden kisilerden birisiyim . Bunu yeniyetme olmadigimi veya sonradan hic bilmedigim bir kulture henuz katilmadigimi belirtmek icin yaziyorum yoksa hicbir ustunluk cabasi veya ayrimcilik anlami tasimiyor ..

Ismail Koc adindaki sahis benden elimdeki sahsi malzememi almak istemis ve ben de ona asagidaki sureclerden sonra istedigi malzememi `evsafina ve soz verdigime aynen uygun`gondermisim . Ama sonuc itibariyle birseyler birileri alicinin fikrini etkiliyor ki alici kendini hakli gosterebilmek icin asagidaki sureclere ragmen basit tutumlar icine girebiliyor .

Bu yuzden susma hakkımı kullanmak yerine bu saçmalıklara dayanamayıp cevap verme hakkimi kullanmak uzere sadece bu kanaldan olan biteni dogru ogrenmeniz icin yazmak zorundayim . Sadece okuyun ve bana destek/kostek veya ilave elestiri gondermeyin cunki bu net aciklamamdan sonra laf bitmistir gerekirse de hukuka tasinir  .


--

A)Ismail beye gonderilen ilk eposta icerigi `copy paste yani aynen`  100kg lik pilot icin teklif..
 malzeme tanitimi + eposta ..(sadece fiyatlar gizlenmistir..ilisiginde tum malzemelerin pdf tanitimlari mevcuttur)

Ismail Bey merhaba .
Telefon konusmamizdan sonra size asagidaki urunlerimizi teklif etmek isteriz . 
NIVIUK KOYOT BOBY XL KANAT (100-130kg) ENA/LTF1 baslangic ve okul sonrasi kanadi .. (Test raporu , teknik brosuru ilisiktedir . Bu kanadi haftasonu ucucusu olarak yillarca sorunsuz kullanabilirsiniz tavsiye ederiz . ) …………………. 
UP NANGA XL HARNES LTF onayli , AIRBAG korumali , karabiner/speed/footrest dahil .. 140kg UP PROFI acil parasut icinde (Dayanikli ve kullanimi rahat teknik bir harness NIVIUK harnesleri bundan  daha pahaliya gelecegi icin bunu tavsiye ederim.)………………


B)Ismail beye gonderilen ikinci eposta icerigi `copy paste yani aynen` 100kglik ve 80 kglik 2 pilot icin teklif ..
 malzeme tanitimi + eposta ..(sadece fiyatlar gizlenmistir .. ilisiginde tum malzemelerin pdf tanitimlari mevcut)


Ismail Bey EnB/ LTF 1-2 sinifi her 2 mevcut kanadin teklifi asagidaki gibidir .

1.NIVIUK HOOK3 29 XL DRAGON (EN COK ARANAN LANSMAN RENGIDIR!)
ALLUP WEIGHT yani harness ve agirliklar dahil 110kg .. sizin icin uygun boydur .. Sert havada ucacaksaniz ballast yani ek yuk ile ucun (5kg kum torbasi/su vs gibi)  hic bir sorun yasamazsiniz .. Ya da sadece stabil ve sakin sartlarda ucacaksaniz zaten mukemmel suzulur ve en dusuk cokus orani ile ucarsiniz .. Bu kanatta NIVIUK’un yarisma sinifi IP7 kanadinda kullandigi son teknolojiler aynen kullanilmis ve cok guzel bir kanat. ..

2.AEROS STYLE3 27 M (hem serbest hem paramotor icin kisa ve trimmer li riser’lar dahil!!)
80-105kg kilo limiti serbest ucus icin ..  PPG/Motorlu ile ucusta 35kg artar dolayisi ile 140kg toplam yuke kadar  ucabilirsiniz .. AEROS STYLE3 Iskandinav ulkelerinde cok begeni kazandi ve AEROS firmasi ucak/microlight/deltakanat dahil tum ucus araclarini ureten dev bir firma .. tanitimi yapilmadigi icin taninmiyor .. Bu malzemeyi gonul rahatligiyla tavsiye ediyorum Chili3 dediginiz model ile kapisir .. Akseleratorlu yani speedli  ucusta 59km/saat hizlari gorebiliyorsunuz  hem de emniyetli stabil bir sekilde ..  

3. Ilave harness gerekirse M boy bir NIVIUK KONVERS harnesi teklif edebilirim . Komple airbag korumali NIVIUK’un en son cikan harnesi .. Tersduz edince canta oluyor ve icinde parasut ve aksamini tasiyabiliyorsunuz ..


C) Sanalmarket urun ilani

NIVIUK HOOK3 29 DRAGON

SADECE KANOPI/KANAT .. +HEDIYELER

2014 MODEL `YENI` NIVIUK HOOK3 29 XL KANAT DRAGON 



---


GELISME



Ismail bey’in beni onlarca kere arayarak uzun telefon gorusmelerinİn başında paramotor istediğini söyledi.Hazır makine yok ama uc kanadım var deyince paramotoru bırakıp Bu sefer kanat için müşteri olduğunu söyledi .ilk aramasında konuşması şüphe uyandırdığı için ben de kendisini yönlendiren arkadaşıma benimle alay mı ediyor yoksa ciddi mi diye sorunca paramotor ile ilgisinden ötürü bana yönlendirdiğini söyledi . 
Kendisine gönderilen toplam 3 eposta teklifinden  sonra herseyi gayet dogru anlayip secmesine ragmen ve  surec esnasinda her defasinda fikir degistirip kendisine akil veren bazi kisilerden aldigi yonlendirme ile son olarak bahsi gecen Hook3 29XL kanadi kendi istegiyle ve bilerek almistir . Kendisine utanmadan yalan soyledigi gibi farkli bir kanat boyu hic onerilmemistir kaldi ki hazirdaki 3 kanat neyse onlar teklif edilmistir . Onca konusmayi ya algilamadigi icin anlamis gibi dinlemis ya da yazili gonderilenleri inceleme geregi duymamistir .
 100kg oldugunu ve baska bir klup icinde ucan agir pilotlarin da oldugunu ve hem kendisine hem de onlara kanat baktigini soylemistir ve ilkin EnA Koyot XL yani 100-130 kg lik kanat fiyati cazip geldigi icin incelemis ama renkleri itici geldigi icin vazgectigini soylemistir . 100kg ciplak pilot agirligina `allupweight` icin 10-15kg eklendigini herkes iyi bilir .. Kaldi ki kendisine defalarca sozlu/yazili aciklamasi yapilmistir ve alt limitte 110-115kg ucus ekipmanli agirligiyla eger termikli turbulansli havada ucacaksa 5 kg de ballast takmasi ile 120kg rahat ucacagi tavsiyesinde dahi bulunulmustur ki bu kanat aynen kendisine uygun bir kanat diye etrafindakilere danisip teyit eden bizzati kendisidir .Aksini soyleyebilen gecekten zir cahil ya da kasitli yalanci olmali ..
Ardindan kendisine teklifi gonderilen Hook3 29XL (extra large 29 tanımı gayet açık yazılı ilgili heryerde açık ve net) kanat icin detayli telefon gorusmesi yapildiktan sonra kendisine gonderilen yazili teklif bilgilerini yine birilerine sorduktan sonra,  bunu ve ikinci bir kanat ile ilgili oldugunu soylemistir . Bu kanadi klubte ucan arkadaslarina ilerde verip sonrasinda bir ppg kanat alip hem serbest hem motorlu ucmayi dusunebilecegini soylemistir .  
 Hemen akabinde ikinci kanat ile birlikte verdigim paket firsat fiyatini yok sayip sadece tek kanat almak istemedigini soyleyip,  Hook3 29XL kanadi yuksek indirimli fiyattan almak uyanikligini yapinca , bunun mumkun olmadigini belirtmisizdir .
Alisveris karari kesinlesince once nakit pesin alabilecegini soyleyen bu sahis hemen sonra nakit parasinin olmadigini ve ancak kredi kartiyla mali alabilecegini soylemistir .
Sirf bu yuzden sanalmarkete  uyelik acmamiz istemistir ki onun tavsiyesi ve istegi uzerine  sadece onun alim yapmasi icin bu kanat konmus ve ikinci kanat satistan cikarilmistir . Kendisine de soyledigim gibi kaliteli ve kendini satan bu malzemelerin orada gozukmesini istemedigimi ama sadece ona uysun diye koydugumu cok iyi bilmektedir ve sadece iki gun ilanda kalmis .  
Son anda kredi kartinin tek cekimde odeme yapmaya musait olmadigini ve bunu ancak birkac kredi kartiyla odeyebilecegini ve bu yuzden takim malzemeyi kucuk odemeler ile kapatmak icin  parca parca yeniden oraya koymami istemistir ki bu noktada bu sahisin degiskenligine dair bir seyler beni rahatsiz etmis olmali ki nerdeyse vazgecmek uzere oldugumu kendine soyledim ama son bir ricasi uzerine sureci tamamladim ve arkasindan uzun bir seyahate ciktim .
Bu arada bana pesin odeme yapmadigini kredi kartiyla odedigini ve bilmedigim bir sebeple kendisinin karsilikli gorustugu sanalmarket’in kendisine taksitle odeme imkani saglamadigi icin bozuldugunu kendisi ifade etmistir . Bu kredi karti odemesi yuzunden sanalmarkte %5 komisyon odemek zorunda kaldigimi aynen bilmektedir .  
Malzemelerin alimi icin 1 hafta suren gorusmelerin ardindan karsilikli mutabakati takiben teslim ettigim `kusursuz ve ayipsiz / evsafina aynen uygun olan hook3 29 xl kanat ve malzemelerimi`  teslim alinca kendisini aradim . `Ucus yerinde tecrube ettigini kanadi begendigini , renginin guzel oldugunu , harnesin korumasina biraz takildigini soyleyince butun bunlarin kendi kesin karar ve siparisi oldugunu hatirlattim ve memnuniyet gosterip tesekkur edip ilerde gorusmek uzere gayet duzgun telefonu kapattik .`
Bundan tam 2 hafta sonra cuma sabahi erken vakit tanimadigim bir telefondan beni arayip bambaska bir adam  olarak karsima cikip  `kendisine yalan soyledigimi , onu yanlis malzeme ile aldattigimi ,kendisinin malzeme alimindan anlamadigini ve acemi oldugunu, bunu yeni fark ettigini ve onca zaman uctugunu , kullandigi bu malzemeyi geri verecegini ve almazsam` kendi sozuyle `hukuki yolla degil kabakuvvetle  ve beni reklame ederek ` cezalandiracagini vs.  palavralari  siralayinca kendisini dinleme sabrini gosterdigimi ancak kesinlikle `kendisini kotu niyetli , haksiz ve yalanci buldugumu soylemem uzerine` de once ortak bir arkadasimi aramis ona beni sormus , o da benim kendisine yanlis yapmayacagimi dile getirmis ve istedigi destegi bulamayinca sonra da anladigim kadariyla hizini alamayip ypforum’a dedikodu ve asilsiz adi suclama niteliginde bir yazi gondermis ki halen elime gecmis degil ..
YPforum veya benzer sosyal mecralar  `dedikodu , yalan , haksiz suclama ve kucuk dusurme yeri` olarak kullanilmaya baslanirsa  o zaman esas benim sahsimi aldatan beni maddi zarara sokan malimi alip parami odemeyen bazi kisileri burada lanse edip camur atmam en dogrusu olurdu ama bugune degin hic yapmadim ama  kendim maruz kaldim sekilde goruldugu gibi ..
Turkiye’de bu spora baslayip oncu kisiligimle tanittigim sportif havacilik konusunda epeyi aradan sonra soyle bir bakiyorum kalabalik nufus artinca sporun kalitesinde de carpici dusus var tabi ki yapan kisiye munhasir ayar ve kultur seviyesinden oturu . Halen marka tanitimi ve is gelistirme gozuyle baktigim tum islerde su an yaptigim kesinlikle ticari satis degil ama kimseyi buna inandiramam ayri .. Yine de bu tip migde bulandirici durumlara muhattap olunca icinde bulunmak icin hic keyfim ve istegim kalmiyor ne yazik ki..
 


VE SONUC ..


MUSTERI HER ZAMAN HAKLI DEGILDIR ! 

YAZILI&SÖZLÜ NE ALACAĞI TAM OLARAK TEYİTLEŞİLDİĞİ GİBİ SİPARİŞİ DOĞRU GÖNDERİLEN BU ŞAHIS SÖZÜNDEN ACAİP BİR ŞEKİLDE DÖNEREK ADETA BİR OYUN CEVİRİRCESİNE BASİT VE DÜŞMANCA TAVIRLAR SERGİLEMEKTEN GAYET MEMNUN , TARAFIMA ALENEN KABADAYILIK ,TEHDİT VE DEDİKODU MERAKLISI TOPLULUĞA DA MALZEME VE ASILSIZ REKLAMASYON SAĞLAMAK SURETİYLE  GARİPLİĞİNİ VE HAKSIZLIĞINI ÖRTBASETME PEŞİNDE. 

OZELLIKLE CAHIL CESARETIYLE KARSISINDAKINI DOGRUDUZGUN TANIMADAN , KENDINI BILMEDEN ,UCPARALIK BASIT BIR ALIM SURECINI BOYLESINE CETREFIL MESELEYE KASITLI DONUSTUREBILEN,ADAM GİBİ DAVRANMAK YERİNE MIZIKCI BIR COCUK GIBI DAVRANIP DUNDEN BUGUNE KAFASINDA BIRSEYLER DEGISINCE KURGU YALANLAR UYDURABILEN , BAZI TUHAF INSANLARADIR SOZUM …

SİZİ KINIYORUM AYIPLIYORUM VE  AKLINIZI BAŞINIZA ALMANIZI TAVSİYE EDİYORUM. 

KENDISININ UTANMADAN SIKILMADAN BENI TEHDIT EDERKEN SOYLEDIGI GIBI `HUKUK YOLUYLA DEGIL KABA KUVVET VE KARALAMA ILE SAHSIMA ZARAR VERECEGINI DUYURAN`  BU SAHISA  ONUN TAM TERSINE HUKUKI YOLDAN  `KISILIGE SALDIRI VE TICARI GELECEGINE KASTETMEK, CETECI  ITHAMLARINDAN OTURU    HERTURLU SUC VE TAZMINAT  DAVASI ACMA HAKKIMIN SAKLI OLDUGUNU BURADAN ALENEN IHTAR EDERIM `.



Saygılarımla ,
 
Mehmet Can ARKAN
05325677774




















Sent from my iPad

Kullanıcı avatarı
aerodinamic
Mesajlar: 1
Kayıt: 04.05.2013, 02:03
Ad Soyad: Fırat Yiğit
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen aerodinamic » 9 yıl 7 ay önce (08.09.2014, 05:10)

Merhabalar Mehmet bey ile yaklaşık 4 hafta önce gidip iş yerinde bizzat tanıştım.Uzun uzun sohbet ettik şunu rahatlıkla söyleyebilirim önceliği para kazanmak değil iş ahlakıdır.Bana ödemeyi yapmadan kanadı kendi cebinden sipariş etmeyi teklif etmiş birisidir.Kendisiyle daha öncede alışveriş yapmış arkadaşlarım var ve gayet memnunlar.Saygılar..

Kullanıcı avatarı
mahomedia
Mesajlar: 173
Kayıt: 31.08.2004, 23:57
Ad Soyad: M. Emin Öner
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen mahomedia » 9 yıl 7 ay önce (08.09.2014, 11:52)

toocold yazdı:mehmet can arkan banada telefonda 1 sorti ve bir saatten az uçmuş delta kanat satabileceğini söyledi. onca yol tepip istanbula gittim hışı çıkmış kanadı görünce alt üst oldum saygımı bozmadım. içime attım.


Sizin almak istediğiniz kanadın alınışından tutun uçuşun tamamında ben yanındaydım (Aeros Discus 15). Siz kanadın kılıfının tozuna bakarak uçuş saatini tayin edebiliyorsanız biz daha ameleyiz demekki boşuna 1 hafta önce Türkiye şampiyonasında o kadar mesafe uçuşu yapmışız!
Kanadı araziye ilk götürdüğünüzde kılıfı tozlanır. Kendisi de tozlanır. Kanadı kurarsınız kumaşı incelersiniz. VG'yi çekersiniz o zaman anlarsınız kanadın durumunu. Benim kiloma uygun olsa ben alacaktım o kanadı, insanları yanıltmak için yanlış bilgi vermeyin.

Kullanıcı avatarı
hilmi
Mesajlar: 99
Kayıt: 16.01.2012, 12:35
Ad Soyad: Hilmi Arslan
Şehir: Antalya
Aldığı Beğeni: 4 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen hilmi » 9 yıl 7 ay önce (08.09.2014, 12:59)

ben kesinlikle satıcı haksız demedim yanlış anlaşılmasın. ben spor ile ilgili genel olması gereken şeyi yazdım alıcı satıcı ilişkisi hakkında. alıcı beğenmediyse doğru bilgi verilmiş olsun geri alabilmek lazım
yapılan.
bencede bu spor adına yanlıştır diye kullandığım cümlede kanadı alan kişi bu spordananlamaya birisi ise ben sattım beni ilgilendirmez sonrası demek yanlış olur kanadı kullanmadna geriye iade edebilmesi lazım bu şahsi düşüncem dir.

tabi kide bir insanı tek taraflı yargılamak olmaz o yüzden katii konuşmadım satıcı yanlış yapmış nası yapar diye yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın

Kullanıcı avatarı
ismail68
Mesajlar: 36
Kayıt: 06.09.2014, 08:58
Ad Soyad: İsmail Koç
Şehir: Aksaray
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen ismail68 » 9 yıl 7 ay önce (09.09.2014, 14:50)

Bu spora gönül verenler, benim bu tecrübeden ve görüşmelerden çıkardığm ders çıkardığım ders;

1- malzeme alırken güvendiğiniz ve bildiğiniz bir usta ile istişare etmeniz
2- satıcının Daha önceki satışlarında nasıl DAVRANDIĞINI araştırın
3- Malzemeyi görmeden almayın.
4- Peşin para gönderip malzeme sipariş etmeyin.
5- alışverişinizi telefon görüşmesiyle bırakmayın yazılı olarak teyit alın

sonuç ; bu işin şakası yok satıcı elindeki malzemeyi size satmak istiyor, sizin can güvenliğiniz umurunda değil (örnek benim 100 KG kilo istenen 95-115 limitli gönderilen 110-130 limitli kanat ) ben bu kanatla ilk uçuşumda limitin 95-115 kg olduğunu düşünerek kalktım. Kanat üzerimde yok gibi uçuyordu

VE HER ZAMAN SIRTIMIDA +10 KG YÜKLE UÇMAK ZORUNDA BIRAKTI.


Kullanıcı avatarı
Airbender
Mesajlar: 474
Kayıt: 08.09.2008, 10:15
Ad Soyad: Cenk Arman
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 7 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen Airbender » 9 yıl 7 ay önce (09.09.2014, 18:00)

Ne ürünü satını ne de sizi tanırım ama her iki davranışında hoş olmadığına inanıyorum. Bizler bir birimize hayatımızı emanet eden insanlarız. Gerek kendim gerekse kulüp için bir çok kez malzeme aldık ve sattık. Hiç birinde ne peşin para gönderdik ne de peşin para istedik. Bu tür davranışlar camiaya zarar vermekte üzücü.

Kullanıcı avatarı
toocold
Mesajlar: 30
Kayıt: 03.08.2013, 19:54
Ad Soyad: İlker Eren
Şehir: Bandırma
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen toocold » 9 yıl 7 ay önce (10.09.2014, 13:07)

mehmet can beye

sayın sosyoloji uzmanı mehmet bey. size bu şekilde hitap ettim çünkü insanların sosyolojik olarak incelenecek bir vaka olduğunu bir kaç tlf görüşmesi ve yarım saatlik yüzyüze görüşme ile anlayabiliyorsunuz. size yazınızı baz alarak cümle cümle cevap vermeye çalışacağım. havacılık faaliyetleri ile haşır neşir olmaya başladığım ilk zamanlarda meslektaşım olan alican yıldız bey ile heyecan içinde hem bilgi alma babında hemde ticaret babında görüşmelerim oldu. kendisi bana ilk tanışmamızda ikinci el walker jet marka motoru çok uygun bir fiyatla satabileceğini söyledi. daha sonra edirneye gittiğimde motoru almak istediğimi söylediğimde birine sattığını söyledi. bunun gayet normal bir durum olduğunu düşündüm. fakat bir hafta sonra bu motoru sahibinden.com da daha yüksek fiyatla satışa çıkardığını gördüm. bunun etik olmaması beni üzdü. bu kişiye yine güvenerek daha sonra minitrike ile kullanabileceğim bir kanat ihtiyacım olduğunu söyledim. bana getirtmek üzere olduğu kanadın benim ihtiyacım olan 125 kg limitli kanattan çok aşağıda bir kanat olduğunu (85 kg) resmini gördüğümde yaptığım araştırmalar neticesinde fark ettim. para kazanmak uğruna düşük limitli bir kanadı bana satacaktı.,
bu ve bunun gibi bir kaç tecrübeden sonra insanlara olan güvenim azaldı.

şimdi geleyim size neden farklı bir isim verdiğime. siz resmi aeros distrübütörüsünüz. eğer bu ikinci el üründe bir tatsızlık yaşarsak veya anlaşamama durumu yaşarsak. bana kızıp ticari pozisyonunuzu kötüye kullanmamanızı (daha sonra beni kötü niyetle mağdur etmemenizi) garanti altına alabilmek ve gerekirse sıfır bir aeros ürünü için tekrar sizinle muhattap olabilmemi kolaylaştırmak için. farklı isim ile konuştum. çünkü bu sektördekiler ile yaşadığım kötü tecrübeler beni bunu yapmakta zorunlu hissettirdi. ayrıca foruma kayıt olurken kendi isminizle değil de uğur sanal ismi ile kayıt olmanız trajikomik olmuş

Farklı isimler vermek sizde nasıl bir gruba mensup olduğumu düşündürdü. anlayamıyorum. bu şekilde çalışan gruplar mı var ve siz bunlarla muhattap mı oluyorsunuz?

gelelim sizin kanat ile ilgili duruma mesleğimin branşı savaş uçaklarının bakımı ile ilgili hatta daha açık söylemek gerekirse. uçak üzerindeki anormallikleri tespit etmek. kontrol etmek 22 yıldır bu işi yapmam ve aşırı dikkatli biri olmam ve makina teknisyeni olmam. sizin kanadın 1 saatten az uçuşta bir kanat olmadığını anlamama yetti.

bir de allahın sevgili kulu olmak diye birşey var. bir gün bir ilan sitesinde sizin kanat ve moskito olduğunu tahmin ettiğim bir ilan gördüm. telefon ettim ilandaki kişi kim olsa beğenirsiniz. bu topikte iki üç yukarıdaki kanada kefil olan arkadaş. "mahomedia" kendisi bana telefonda kanadın kendine ait olmadığını mehmet can arkana ait olduğunu ve kanadın çok temiz olduğunu mehmet can arkan tarafından maksimum 20-25 (yirmi-yirmibeş) kere uçurulduğunu söyledi. bu bile kanadın sizin iddia ettiğiniz gibi 1 sorti uçmadığının ispatıdır kanımca.

ayrıca maddi durumum sizi bağlamaz. bunu burada reklam etmenizin ne mantığı var. istediğim mal için istediğim fiyatı öderim. istediğim pazarlığı yaparım. istediğim ürünü alırım. ben ne kediyim nede sizin malınız ciğer.




mahomedia beye

kanadı aeros discus 15 diye yazmışsınız. mehmet bey bana kanadı yanlışlıkla fox diye satıyordu. :evil: :evil: yada siz çok emin olup kefil olduğunuz kanadı discus diye hatırladınız.



saygılarımla.
En son toocold tarafından 10.09.2014, 13:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
ucanmanda
Mesajlar: 3
Kayıt: 07.09.2014, 22:37
Ad Soyad: Uğur Sanal
Şehir: Samsun
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen ucanmanda » 9 yıl 7 ay önce (10.09.2014, 13:20)

LÜTFEN DİKKAT...

Konuyu teknik olarak bildigini dusunen bir kisi yok mu 100kg’lik bir adamin tekliflerde yazmis oldugum `allupweight` yani toplam kalkis agirliginin 15-20 kg malzeme agirliginin hesaba ilavesiyle zaten dogru aralikta oldugunu ve tum yanli laflarin bosa ifade edildigini delikanlica dile getirebilecek ?

Aleyhimde baslatilan bu yanlis algi ve karalama kampanyasinin halen devam ettigini duydugum icin konu hakkinda Niviuk merkezinden gorus istedim .

Niviuk fabrika merkezinden teknik tasarimdan sorumlu direktor Claudio’nun ozlu cevabi ilisiktedir .Tercumesi de hemen alttadir .

Dogru yaptigim ve en ufak yanlisim olmayan bu iste atip tutanlara son sozum .. Baska kasintisi olan veya miziklanan varsa artik sussun ve isine baksin lutfen !

Sayin Haci Ismail , artik guluyorum laflariniza.. zaten kanatsiz ucmussunuz kanada ne gerek duyarsiniz ki ? Tepenizde kanat yokmus gibi hissetmeniz o yuzden biraz normal ?!.. Biraz ucus teorisi ve literatur okuyunuz .. baska cokbilmislere kulak asmadan ve dusuncesizce onabuna camur atmadan bu kanadi degil kafayapinizi degistirin bir zahmet ..


TERCUMEDIR
…………………
--merhaba

hook3 29

asgari ucus agirligi 110 kg azami ucus agirligi 130 kg

pilot 100kg + standart ucus malzemesi = 120kg

29 boy bu pilot icin tam dogrudur

120kg 27 boyu icin sertifika/onay disidir .

selamlar
Claudio
`

Kimden: [email protected]
Gönderme tarihi: ‎10‎ ‎Eylül‎ ‎2014‎ ‎Çarşamba ‎12‎:‎22
Kime: mc arkan

Hola


Hook 3 29 mts:

minimum flying weight of 110 kg 130 kg maximum
pilot + 100 kg + standard flight equipment = 120kg
size 29 is just right for this pilot.

120 kg for size 27 is out of the certificate.


saludos.
Claudio

Kullanıcı avatarı
ismail68
Mesajlar: 36
Kayıt: 06.09.2014, 08:58
Ad Soyad: İsmail Koç
Şehir: Aksaray
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen ismail68 » 9 yıl 7 ay önce (10.09.2014, 19:46)

ucanmanda yazdı:LÜTFEN DİKKAT...

Konuyu teknik olarak bildigini dusunen bir kisi yok mu 100kg’lik bir adamin tekliflerde yazmis oldugum `allupweight` yani toplam kalkis agirliginin 15-20 kg malzeme agirliginin hesaba ilavesiyle zaten dogru aralikta oldugunu ve tum yanli laflarin bosa ifade edildigini delikanlica dile getirebilecek ?

Aleyhimde baslatilan bu yanlis algi ve karalama kampanyasinin halen devam ettigini duydugum icin konu hakkinda Niviuk merkezinden gorus istedim .

Niviuk fabrika merkezinden teknik tasarimdan sorumlu direktor Claudio’nun ozlu cevabi ilisiktedir .Tercumesi de hemen alttadir .

Dogru yaptigim ve en ufak yanlisim olmayan bu iste atip tutanlara son sozum .. Baska kasintisi olan veya miziklanan varsa artik sussun ve isine baksin lutfen !

Sayin Haci Ismail , artik guluyorum laflariniza.. zaten kanatsiz ucmussunuz kanada ne gerek duyarsiniz ki ? Tepenizde kanat yokmus gibi hissetmeniz o yuzden biraz normal ?!.. Biraz ucus teorisi ve literatur okuyunuz .. baska cokbilmislere kulak asmadan ve dusuncesizce onabuna camur atmadan bu kanadi degil kafayapinizi degistirin bir zahmet ..


TERCUMEDIR
…………………
--merhaba

hook3 29

asgari ucus agirligi 110 kg azami ucus agirligi 130 kg

pilot 100kg + standart ucus malzemesi = 120kg

29 boy bu pilot icin tam dogrudur

120kg 27 boyu icin sertifika/onay disidir .

selamlar
Claudio
`

Kimden: [email protected]
Gönderme tarihi: ‎10‎ ‎Eylül‎ ‎2014‎ ‎Çarşamba ‎12‎:‎22
Kime: mc arkan

Hola


Hook 3 29 mts:

minimum flying weight of 110 kg 130 kg maximum
pilot + 100 kg + standard flight equipment = 120kg
size 29 is just right for this pilot.

120 kg for size 27 is out of the certificate.


saludos.
Claudio
ilginize çok teşekkür ederim, bu işi bilenler konuşsun lütfen

harnes sizi yanıltmış olabilir

kanat hook3 5,6 kg
http://www.niviuk.com/product.asp?prod=JNLSCOR0

harnes convers 3,6 kg
http://www.niviuk.com/harness.asp?id=JNKQQPM8

Harness features:
- Certification EN and LTF
PH 047.2013
GZ 047.2013
- Size S (155-169 cm), M ( 165-180 cm) and L (175-195 cm)
- Weight: 3,6 kg ( harness size M)

yedek 1,8 kg

kask 450 gr

bot 1 kg

toplam kg = 12,5 kg

bu durumda nasıl değerlendirirsiniz ? tavsiyenizi bekliyorum

Kullanıcı avatarı
mahomedia
Mesajlar: 173
Kayıt: 31.08.2004, 23:57
Ad Soyad: M. Emin Öner
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen mahomedia » 9 yıl 7 ay önce (17.09.2014, 11:44)

toocold yazdı:mahomedia beye

kanadı aeros discus 15 diye yazmışsınız. mehmet bey bana kanadı yanlışlıkla fox diye satıyordu. :evil: :evil: yada siz çok emin olup kefil olduğunuz kanadı discus diye hatırladınız.

saygılarımla.


ya bi bırakın kardeşim bu işleri. Sana fox diye discus satabiliyosa adam helal olsun walla :) bak orda motorlu harnes de var onu da helikopter diye satabilir dikkat edin. aradaki farkı ayırt edemeyen birisinin uçmasına da gerek yok zaten. Kanadı kurmamışsın bakmamışsın burda boş boş konuşalım sabaha kadar muhabbet edelim yok fox yok box. sizin uçuşla filan alakanız yok. uçmak isteyen adam eğitimini alır, gider kanadını da alır uçar bu kadar basit. olayı karmaşık hale getirmeye gerek yok.
Dosya ekleri
hangisi fox.jpg
hangisi fox bilin bakalım?


Kullanıcı avatarı
toocold
Mesajlar: 30
Kayıt: 03.08.2013, 19:54
Ad Soyad: İlker Eren
Şehir: Bandırma
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen toocold » 9 yıl 7 ay önce (17.09.2014, 19:17)

KARDEŞİM

Şunu anlamaya çalış eğer başarabilirsen.... ben discus kanadı fox diye alabilecek mal biri değilim. bana telefonda elimdeki kanat fox dedi bakmaya gittiğimde kanadı açmadık bile. dolayısı ile eğer kanat gerçekten discus ise beni daha malı görmeden fox diye kandırmaya çalıştı. bunu anlatmak istedim. eğer kanadın paramparça olmuş ve rengi kırmızıdan pembeye dönmüş kılıfı beni yeterince tatmin etseydi sadece kanadın çizik içinde kalmış borularının bir kısmını görmekle yetinmez kanadın geri kalanınıda görür ve zaten fox olmadığını anlardım. ayrıca helikopter konusuna hiç girmiyorum. seviyene inmek istemiyorum.

Kullanıcı avatarı
mahomedia
Mesajlar: 173
Kayıt: 31.08.2004, 23:57
Ad Soyad: M. Emin Öner
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen mahomedia » 9 yıl 6 ay önce (19.09.2014, 12:19)

şu an istanbula gidip mehmet can'daki bütün ürünleri tek tek açıp tüm parçalarının detay fotoğraflarını (çizik borular parçalanmış kanat filan ne varsa işte) çekip burada paylaşasım var ama ben bu muhabbetten çok sıkıldım.

Kullanıcı avatarı
toocold
Mesajlar: 30
Kayıt: 03.08.2013, 19:54
Ad Soyad: İlker Eren
Şehir: Bandırma
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen toocold » 9 yıl 6 ay önce (19.09.2014, 18:12)

al benden de o kadar

Mustafa balta
Mesajlar: 52
Kayıt: 31.05.2008, 18:21
Ad Soyad: Mustafa Balta
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen Mustafa balta » 9 yıl 6 ay önce (04.10.2014, 10:21)

Ticaret hukukuna göre alıcı belli bir süre içinde hiç bir sebep göstermeksizin cayma hakkına sahiptir.

Alışverişin ve anlaşmaların yazılı sözleşmeyle yapılması alışkanlığını kazanamadık arabesk bir toplum olarak.

Bu hikayede de iyi niyet kötü niyet vıdıvıdıları var.

İçinde paranın olduğu konularda duygusal değerler değil maddi ve ticari kurallar geçerlidir.

Alışverişlerinizi kuralına uygun yaparsanız canınız yanmaz. Yoksa kapitalizm -doğası gereği- affetmez. :)