Egitmenlik Semineri ve Lisanslandırma

THSF Teknik Kurul Duyuruları bu bölümde yayınlanacaktır.
Kullanıcı avatarı
Yamasut
Mesajlar: 155
Kayıt: 04.01.2007, 12:32
Ad Soyad: Serdar İlker
Şehir: Bursa
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 4
Pilot Menüsü: 

Egitmenlik Semineri ve Lisanslandırma

Mesaj #1 gönderen Yamasut » 1 on yıl 1 yıl önce (31.01.2013, 17:10)

Merhaba Arkadaslar,

Camiamızı ilgilendiren en önemli konulardan biri olan Eğitmenlik seminerinin yapılabilmesi, eğitmenlerin lisanslandırılması, sonrasında da pilotların lisanslandırma işlemine nihayet başlayabilecegiz.
Egitmenlik semineri konusunda Egitim dairesi ve Hukuk dairesi ile yaklasık son 7-8 aydir surdudugumuz calisma tamamlandı. Daha once atmis oldugum Federasyonda Yapilan Calismalar mailinde de belirtmistim. Egitmenlik semineri yetisirse secimlerden once yetismezse secimlerden sonra yapilabilir diye. Simdi onay cikti ancak Semineri secim sonrasi yapabilecegiz.

Su anda Egitmenlik seminerinin hangi tarihlerde acilacagi konusunda egitim dairesiyle gorusuluyor. Biz kendilerine tarih secenekleri verdik. Bu secenekleri inceleyerek bize donus yapacaklar ve kesin tarihi o zaman duyuracagiz. Seminerin yapilacagi tarih secenekleri olarak kendilerine verdigimiz tarihler soyle: 11-16 ŞUBAT, 4-9 MART, 11-16 MART, 18-23 MART, 25-30 MART. (Tablodaki Gri ile isaretli yerler.)

ŞUBAT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
EĞİTİM PWC South Africa Porterville
MART 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM

Egitmenlik seminerini Egitim dairesi ile isbirligi yaparak acacagiz. Isleyis soyle alacak:

1. Egitmenlik Semineri 2 adet 6 gunden olusan toplamda 12 günlük bir egitim olacak.
İlk 6 gunde GSM nin verecegi sporcu fizyolojisi, sporcu sagligi gibi dersler olacak. Bu dersler GSM mevzuatina gore zorunlu olarak yapilmasi gereken dersler. Sonrasinda ikinci 6 gunde de yamac parasutu egitim dersleri yer alacak. Bu iki 6 gune de katilmak zorunlu olacak. Bu iki 6 gun arka arkaya degil arada 1 yada 2 hafta bosluk olacak.

2. Egitmenlik seminerine basvurmak isteyenler icin basvuru formlari THSF sayfasindan yayinlanacak. Formlari doldurup basvurmak gerekiyor. Formlarda kisinin egitmenlik gecmisi, ders verdigi ogrenci sayisi, referanslari hangi kurumda egitmenlik yaptigi, kimler tarafindan Egitmen olarak yetistirildigi, referanslari gibi bilgilerde yer alacak.

3. Bu egitmenlik semineri bir kereye mahsus olarak acilmiyor, bu ilk Egitmenlik Semineri olacak. Camianin ihtiyacidan dolayi birkac ay arayla birkac sefer acilacak.

4. Bu egitmenlik seminerinde ilk 6 gundeki GSM egitimlerini Universitelerden gelen hocalar verecek. İkinci 6 gunluk egitimi Teknik ve Egitim Kurullarindaki Egitmenler verecek.

5. Egitmenlik semineri sonunda basarili olanlar 1. Kademe Antrenör (Yardimci Egitmen) lisansı alacaklar. Bir sene sonrasinda 2. egitime girerek 2. Kademe Antrenor(Egitmen) Lisansi alacaklar. Bundan Bir sene sonra tekrar bu seminerlere girdikten sonrada 3. Kademe Antrenör(Uzman Egitmen) Lisansi alacaklardır.

6. Egitmenlik seminerinin hemen ardından Camiadaki pilotlarin lisanslandırılmasına baslanacaktir. Bu konudaki altyapi zaten hazir durumda. Lisanslandirma isleminde,
Lisans Denklik Tablosu esas alinacaktir. Yurt disindan yada Turkiyede THK dan alinan sertifika ve lisanslar gecerli sayilacaktir. Ornegin THK P5 lisansi olan kisi buna denk gelen THSF Uzman Pilot lisansini herhangi bir sinava veya egitime girmeden direk alabilecektir. Bu islemlere Nisan ayi icerisinde baslanabilecektir.

Yukarida yazmis oldugum isler Baskanlik secimlerinden sonra hangi baskan ve ekip gelirse gelsin kisa surede yapilabilecek islerdir.

Halihazirda yukaridaki egitmenlik semineri sistemi hakkinda sorular olacaktir, zira bizlerde 7-8 ay once bu sistem bize ilk soylendiginde sasirdik ve boyle olmamasi gerektigini dusundugumuzu belirttik. Bu nedenle de bu sistemi degistirebilmek icin yaklasik 7-8 aydir ugrasiyoruz. Artik en son gelinen noktada egitimlerin yukaridaki sekilde olmasi gerektigini kesin ve net bir dille bizlere bildirildi.

8 aydir degistirmek istedigimiz ve olmasini istedigimiz system su idi.
*Egitmenlik semineri, Egitmenlik denklik semineri olsun Seminere giren herkes kendi seviyesinde egitmenlik lisansi alsin. Yani adamin seviyesi Uzman Egitmen seviyesindeyse Uzman egitmen lisansi bir kerede alsin.
*GSM Sporcu fizyolojisi gibi egitimler hicbir sekilde bizim egitimlerimizde olmasin. *Yamacparasutu egitimleri ise maximum 4-5 günde bitirilsin.

Uygulanmasini istediklerimiz bunlar idi ancak bu durum, uygulanamiyor. Gelecekte belki uygulanma sansi olabilir, bilemiyorum.
Sonuc olarak su anda bir egitim sistemimiz, lisanslandirma sistemimiz ve Mart ayi icerisinde
yapacagimiz bir Egitmenlik Seminerimiz var. Bu bir baslangictir.
Onumuzdeki Mart ve Nisan aylarinda uygulanacak bu calismalar, camianin lisans ve egitmenlik konusundaki beklentilerini karsilamis olacaktir.
Egitim ve lisanslandirma konusunda son noktaya gelmis oldugumuzu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Emegi gecen ve emek vermeye devam edecek tum arkadaslara tesekkur ederim.

Saygilarimla,

Serdar İLKER